Αθλητικό Πόδι

Ως αθλητικό πόδι, εννοούμε την μυκητίαση του δέρματος που εμφανίζεται στο πέλμα αλλά και ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών (μεσοδακτύλιες πτυχές των δακτύλων) προκαλώντας έντονο κνησμό, ερυθρότητα και δυσοσμία.

Η πάθηση αυτή δεν συναντάται μόνο σε αθλητές και η μη έγκαιρη αντιμετώπιση της μπορεί να δημιουργήσει φουσκάλες, ξηροδερμία, ή ακόμα και πέσιμο των νυχιών.

Αίτια

Η συχνότερη αιτία της πάθησης του αθλητικού ποδιού, είναι ανάπτυξη μυκήτων ( Tinea pedis) οι οποίοι προκαλούνται από την υπερβολική εφίδρωση των ποδιών. Συνήθως, αυτό συμβαίνει επειδή τα παπούτσια παρέχουν ένα  ζεστό, υγρό και σκοτεινό περιβάλλον όπου ευνοείται η ανάπτυξη τους.

Ο μη τακτικός ή και ανεπαρκής αερισμός των υποδημάτων είναι ακόμα ένας παράγοντας για την μυκητίαση των ποδιών.

Επίσης, οι συχνές επισκέψεις σε αποδυτήρια, ντους, πισίνες και σάουνες, μέρη ιδανικά για την ανάπτυξη μικροοργανισμών χάρη στην υγρασία.

Θεραπεία Αθλητικού Ποδιού

Το ποδολογικό κέντρο Laser Pedicure, το αθλητικό πόδι αντιμετωπίζεται με τις πλέον σύγχρονες και ανώδυνες μεθόδους.

Η θεραπεία αποτελείται από 4 βήματα:

Βήμα 1: Καθαρισμός της περιοχής από τα φλεγμονώδη και μολυσμένα κύτταρα με υπερήχους (όπως καθαρίζουν οι οδοντίατροι τα δόντια).

Βήμα 2: Εφαρμογή ειδικού  laser με ειδικευμένο probe (σε επανειλημμένες συνεδρίες) στην περιοχή της μόλυνσης (πέλματα, δάκτυλα και μεσοδακτύλια).

Βήμα 3: Τοπική θεραπεία με αντιμυκητιασικές κρέμες και φάρμακα που δίδονται από ειδικό λοιμωξιολόγο.

Βήμα 4: Πρόληψη της επαναμόλυνσης με αποστείρωση των υποδημάτων (παπούτσια και παντόφλες) σε ειδικό κλίβανο που δεν τα καταστρέφει

Διάρκεια θεραπείας

Η θεραπεία του αθλητικού ποδιού διαρκεί από 3 έως 6 μήνες .

Συνήθως,  χρειάζονται  3 συνεδρίες το μήνα (περίπου 15 λεπτά ανά συνεδρία), έτσι ώστε να έχουμε ένα τέλειο και οριστικό αποτέλεσμα.

Κόστος θεραπείας αθλητικού ποδιού

Το κόστος για την κάθε συνεδρία είναι:  25€

Το αθλητικό πόδι, δεν είναι σίγουρα μία άνετη κατάσταση. Με την έγκαιρη όμως θεραπεία αλλά και πρόληψη, συνήθως εξαφανίζεται οριστικά.