Επιστημονική Ομάδα Υψηλών Προδιαγραφών

Πάντα πριν το ιατρικό pedicure με laser, το πόδι ελέγχεται από την Αγγειοχειρουργική Επιστημονική Ομάδα της κλινικής, με επικεφαλής τον Αγγειοχειρουργό κ. Κούστα Σ. Γεώργιο, MD. PhD., Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών.
Η διάγνωση και θεραπεία των μυκητιάσεων και άλλων παθήσεων του δέρματος και των ονύχων στα πόδια και στα χέρια γίνεται από Λοιμωξιολόγο και Δερματολόγο. Ο λοιμωξιολόγος δίνει την κατάλληλη αντιβιοτική ή αντιμυκητισιακή θεραπεία, στις παθήσεις των ονύχων, αφού γίνει καλλιέργεια των μυκήτων.

Ο ποδίατρος έχει την ευθύνη της περιποίησης του ποδιού, στα νύχια, στους κάλους κλπ.
Εφαρμόζει πρωτότυπες τεχνικές περιποίησης pedicure, όπως laser, υπερήχους και αποκερατινοποιητή, άνευ επαφής με τον ασθενή και κυρίως ανώδυνα και αποστειρωμένα.

Η διάγνωση και θεραπεία των μυκητιάσεων και άλλων παθήσεων του δέρματος και των ονύχων στα πόδια και στα χέρια γίνεται από Λοιμωξιολόγο και Δερματολόγο. Ο δερματολόγος μελετά τον ασθενή αν υπάρχει μυκητίαση ή μόλυνση στα νύχια ή/και στα δάκτυλα.
Εξειδικευμένοι, μετά από ειδική μετεκπαίδευση, νοσηλευτές συμμετέχουν και προετοιμάζουν το πόδι για την επιστημονική ομάδα.

Το pedicure μετατρέπεται σε ιατρική πράξη.

Το παράρτημα “Ιατρικό Pedicure με Laser” δημιουργήθηκε το 2015 και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά διότι:

  • Λειτουργεί σε συνθήκες αποστείρωσης χειρουργείου.
  • Εξειδικευμένος ποδίατρος DPM επιμελείται τον ασθενή, ανώδυνα.
  • Δεν χρησιμοποιεί νερό – λίμες – ψαλίδια – πένσες.
  • Εφαρμόζει laser, υπερήχους και ειδικό αποκερατινοποιητή, ανέπαφα.
  • Ειδικά σχεδιασμένος κλίβανος αποστειρώνει τα υποδήματα σας.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Εδώ μπορείτε να νιώσετε ασφαλής.

Το 2014, στις Η.Π.Α. το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων (CDC), ανακοίνωσε 45 περιπτώσεις ατόμων που μολύνθηκαν από τον ιό του Aids σε κέντρα pedicure.
Οι μυκητιάσεις και οι ηπατίτιδα είναι τα συχνότερα μεταδιδόμενα νοσήματα στην διαδικασία του pedicure.